Notícies

El Departament de Salut de Manises presenta un projecte d'integració sanitària i sociosanitària en residències

20/05/2024

El Departament de Salut de Manises presenta un projecte d'integració sanitària i sociosanitària en r

  • El projecte permetrà el treball en xarxa de tots els equips assistencials implicats; a més d'instruir en el maneig dels residents en el propi centre i evitar així, desplaçaments innecessaris
  • Mes de 1.500 persones ingresades en 16 residències del Departament de Salut de Manises es beneficiaran gràcies a este projecte liderat per la Unitat d'Hospitalització a domicili

El Departament de Salut de Manises ha presentat un projecte d'integració sanitària i sociosanitària que permetrà la integració de tots els equips mèdics i d'infermeria implicats per a treballar en xarxa i millorar l'atenció sanitària en qualsevol dels nivells assistencials en els quals puga trobar-se.

Més de 1.500 persones ingressades en 16 residències es beneficiaran d'esta iniciativa. El projecte està liderat per la Unitat d'Hospitalització a domicili que programarà visites formatives mensuals a estes residències per a instruir a l'equip mèdic i d'infermeria a estratificar i identificar els pacients, de cara a posteriors decisions clíniques. Així, en visites successives, l'equip de la unitat continuarà la instrucció amb la validació d'estes decisions i el posterior seguiment. 

Per part seua, l'equip d'infermeria dels centres comptarà amb el suport permanent d'una infermera gestora de casos per a atendre necessitats puntuals. La infermera gestora també podrà, si es donara el cas, derivar a estos pacients fràgils al nivell assistencial adequat a la seua clínica. 

Tal com ha afirmat la gerent del departament, Beatriz Gómez “el projecte respon perfectament al nostre propòsit d'aconseguir la millor assistència possible per als nostres pacients; obtindre els millors resultats de salut; i finalment, però igualment important, que també els equips de les residències estiguen orgullosos del projecte”. 

El projecte, ja present en altres hospitals de la Comunitat, complix amb un dels objectius fonamentals de l'Estratègia Valenciana de Coordinació Sociosanitària que s'està ultimant en la Conselleria de Sanitat, i que pretén afavorir, impulsar i promoure vies de col·laboració entre les diferents institucions per a optimitzar l'assistència sociosanitària.

 

Compartir

Galeria d'imatges