Notícies

Sanitat invertix més de 114 milions d’euros per a ampliar la plantilla del Departament de Salut de Manises fins a les 2.560 places

07/05/2024

Sanitat invertix més de 114 milions d’euros per a ampliar la plantilla del Departament de Salut de M

  • Des del dia 7 de maig, la Generalitat assumix la gestió directa del Departament de Salut de Manises
  • La Conselleria augmenta la plantilla en un 20,24 % per a oferir la millor atenció sanitària a la població assignada a este departament de salut
  • En concret, es creen 431 noves places, se subroga 1.831 professionals i 298 són ja personal estatutari

El conseller de Sanitat, Marciano Gómez, ha assenyalat durant la seua visita a l’Hospital de Manises el primer dia en què la Conselleria de Sanitat assumix la gestió directa d’este departament de salut, que la ciutadania tindrà la millor atenció sanitària “i per a això, destinarem més de 114 milions d’euros per a ampliar la plantilla d’este departament de salut fins a arribar a les 2.560 places”.

 

En concret, a partir d’este dimarts la nova plantilla queda formada per 1.831 llocs corresponents al personal subrogat, en els quals també estan inclosos els professionals del laboratori; 431 noves places de nova creació que ja estan en procés de cobertura; i el personal estatutari dependent de la Conselleria amb el qual ja comptava el departament de salut i que ascendix a 298 professionals.

 

En este sentit, “Sanitat ha augmentat en un 20,24 % la plantilla que exercix la seua labor en els centres que conformen el Departament de Salut de Manises, tant centres de primària com el centre hospitalari, per a respondre a la demanda assistencial dels ciutadans d’esta localitat”, ha assenyalat el conseller.

 

D’altra banda, segons ha explicat Gómez, des que es va comunicar la finalització del contracte amb la concessionària el mes d’octubre passat, la Conselleria ha treballat per a dur a terme “un procés de canvi de gestió de forma planificada, ordenada i assossegada”. El conseller ha reivindicat que “ha sigut una decisió allunyada d’ideologies i sectarismes, i prioritzant principalment el que resultara més beneficiós per als pacients, ja que constituïxen l’eix central del nostre sistema sanitari”.

 

Així mateix, durant la seua visita el conseller ha anunciat que la nova gerent del Departament de Salut de Manises serà Beatriz Gómez, fins ara comissionada de la Conselleria en el departament, i ha mantingut una reunió amb els caps de servici i el comité d’empresa.

 

Durant la seua visita, Gómez ha estat acompanyat pel secretari autonòmic de Planificació, Informació i Transformació Digital, Bernardo Valdivieso; el director general de Gestió Econòmica i Infraestructures, Pedro López; la directora general de Farmàcia, Elena Gras; la directora general d’Atenció Hospitalària, María Jesús Arilla i la directora general de Personal, Amparo Pinazo.

 

El conseller ha traslladat a tot el personal i a l’empresa concessionària ixent el seu agraïment per “l’intens treball dut a terme per part de tots perquè este canvi a gestió directa s’haja fet d’una manera impecable i sense incidents, de manera que no afectara el ritme assistencial i que no repercutira en l’atenció sanitària que reben els pacients”.

 

ASI València Oest

 

D’altra banda, el Departament de Salut de Manises s’integrarà en l’Agrupació Sanitària Interdepartamental (ASI) València Oest, de la qual formen part també els departaments de salut de l’Hospital General de València i el de Requena.

 

Gómez ha explicat que s’inicia una nova etapa per a este departament, en el qual s’està treballant ja des de la Conselleria de Sanitat “perquè comença una planificació global en esta agrupació sanitària per a adequar la cartera de servicis a les necessitats dels ciutadans assignats a estos departaments”.

 

Quant a les inversions en el departament de salut de Manises, Sanitat està treballant en la millora del Centre Sanitari Integrat de Buñol. En concret, el conseller ha indicat que “hi ha una planificació perquè el CSI de Buñol tinga una àrea de Neurorrehabilitació i Rehabilitació, de manera que els pacients no hagen de desplaçar-se”.

 

Així mateix, està prevista una dotació pressupostària de set milions d’euros per al nou centre de salut de Riba-roja, que està previst que puga estar finalitzat per a l’any 2027.

 

A més, actualment s’està realitzant la primera fase de les obres de l’Hospital Militar, que finalitzarà el pròxim mes de desembre de 2024, i està prevista una segona fase que s’espera que estiga finalitzada en 2027.

Compartir

Galeria d'imatges

Sanitat invertix més de 114 milions d’euros per a ampliar la plantilla del Departament de Salut de Manises fins a les 2.560 places