Formació MIR

 

UNA APOSTA PER LA FORMACIÓ PER A  AFAVORIR L'EXCEL·LÈNCIA DELS PROFESSIONALS SANITARIS.

 

El Departament de Salut de Manises està acreditat pel Ministeri de Sanitat per a la docència a Metges Interns Residents (MIR) en les següents especialitats:

 • Anestesiologia i Reanimació
 • Cirurgia Ortopèdica i Traumatològica
 • Farmàcia Hospitalària
 • Ginecologia i Obstetrícia
 • Medicina Familiar
 • Medicina Física i Rehabilitació
 • Medicina Intensiva
 • Medicina Interna
 • Nefrologia
 • Neurofisiologia
 • Oftalmologia
 • Pediatria
 • Radiologia
 • Urologia 

Formació EIR

 

PRIMER CENTRE HOSPITALARI DE LA COMUNITAT VALENCIANA ACREDITAT EN L'ESPECIALITZACIÓ DE LA PEDIATRIA.

 

L'Hospital de Manises compta amb l'acreditació del Ministeri de Sanitat per a impartir docència a Infermeres Internes Residents (EIR) en l'especialitat de Pediatria. A més, el Departament de Salut de Manises disposa de l'acreditació del Ministeri de Sanitat per a la formació d'especialistes en Infermeria Familiar i Comunitària i Ginecologia.

El nostre objectiu és formar professionals capacitats per a proporcionar cures a pacients pediàtrics en tots els nivells d'atenció sanitària, promoció de la salut i prevenció.

Al llarg dels dos anys que dura la residència, les EIR duran a terme rotacions en els centres de salut del Departament, així com en àrees hospitalàries com a Neonatologia, Obstetrícia, Urgències Pediàtriques o la Unitat de Vigilància intensiva. La pràctica es combina amb l'anàlisi, la investigació i l'estudi.

L'Hospital de Manises no sols aposta per la formació a estudiants, sinó també als propis professionals d'infermeria de l'Hospital per a actualitzar els seus coneixements i estar al dia en noves tècniques i procediments innovadors.

En l'últim curs, prop de 200 estudiants d'infermeria i auxiliars han realitzat pràctiques en algun dels centres del Departament de Salut de Manises. L'Hospital, en actiu des de fa una dècada, ha realitzat una clara aposta per la docència i la formació per a afavorir l'excel·lència i la qualitat dels professionals sanitaris.

Formació pregrau universitària

L'Hospital de Manises està estretament vinculat a diferents universitats, entre elles la Universitat Catòlica de València, la Universitat Cardenal Herrera-CEU, la Universitat Europea i la Universitat de València.

Gràcies a estos acords comptem amb més de 130 professionals que són Professors/as Associats de Pràctiques, el quals tutelen el procés formatiu dels futurs professionals sanitaris que giren pel centre. Així, en 2015 més de 800 alumnes/as de diferents graus i disciplines (medicina, infermeria, fisioteràpia, treball social, psicologia, etc.) van realitzar pràctiques formatives en els centres del Departament de Salut de Manises.

Formació postgrau

Es tracta d'un programa destinat a formar especialistes, oferint-los una activitat pràctica programada i tutelada, de manera que els alumnes puguen aconseguir de manera progressiva el grau de coneixement i habilitats que els permeta exercir amb responsabilitat i eficiència la seua especialitat.

Este és el sentit del programa d'acolliment de rotacions externes de residents, amb el qual l'Hospital de Manises acull residents provinents d'altres hospitals universitaris.

Estos metges passen per algunes de les especialitats més destacades del centre per a completar la seua formació, entre elles, els servicis de Cirurgia Vascular, Medicina Digestiva, Medicina Plàstica, Ginecologia, Cirurgia General, etc.

A més, sota l'empara del conveni amb *ADEIT, nombrosos alumnes realitzen pràctiques en diferents àrees, fonamentalment relacionades amb la gestió.

Formació de pregrau no universitària

L'Hospital manté convenis de col·laboració amb més de 20 centres de formació públics i privats. Es tracta d'Escoles i Centres de Formació Professional, amb els quals cooperem per a la formació pràctica dels alumnes/as que es preparen per a les següents professions: auxiliars d'infermeria, tècnics en radiodiagnòstic, tècnics en farmàcia, tècnics en documentació sanitària, zeladors/as, tècnics administratius/as, etc.